Laukaanportin yritysalue

Laukaanportin yritysalue sijaitsee Nelostien varressa Jyväskylän lentoaseman vieressä. Laukaanportin sijainti on ihanteellinen logistiikan, matkustajaliikenteen ja teollisuuden tarpeisiin sekä niitä palvelevaan toimintaan. Laukaanportin tunnetuin yritys on Lidlin jakelukeskus.

Nelostien varressa lentokentän vieressä

Laukaaportissa Jyväskylän lentoaseman vieressä yritykselläsi on suora yhteys nelostietä pohjoiseen ja etelään. Alueella on 8,2 ha (n. 33.000 k-m²) vapaata teollisuustonttimaata, josta on mahdollista lohkoa yrityksen tarpeeseen sopiva rakennuspaikka.

Laukaanportin kunnallistekniikka ja kadut ovat valmiina. Tonttien tausaus ja esirakentaminen suunnitellaan alueelle sijoittuvien yritysten tarpeiden mukaan.

Alue on moreenimaata ja kalliota, mikä takaa rakennuksille hyvän kantavuuden. Maalämpö on potentiaalinen energiatuotantotapa, sillä alue ei ole pohjavesialuetta. Alueen asemakaava antaa mahdollisuuden rakentaa kaksikerroksista tilaa, jonka vapaata korkeutta ei ole rajattu.

Tutustu myös Laukaan muihin yritysalueisiin ja vapaisiin tontteihin.

Tonttien hinnat

Tonttimaan hinta Laukaanportissa on 5 €/m². Tontin voi myös vuokrata hintaan 5 %/vuosi myyntihinnasta. Tontit luovutetaan esirakentamattomina.

Yritysympäristö ja palvelutarjonta

Laukaanportti soveltuu sijainniltaan erinomaisesti esimerkiksi rahdin lepotauoille sekä pohjoisesta että etelästä tulevalle kumipyöräliikenteelle. Alue soveltuu myös teollisuuden, logistiikan ja niitä palvelevan yritysten sijoittumispaikaksi tai matkustajaliikennettä palveleviin toimintoihin. 

Tällä hetkellä alueella on Lidlin jakelukeskus, joka on kooltaan kolme jalkapallokenttää. Alueen vieressä sijaitsee Jyväskylän lentokenttä. Lounasravintolat ja muut palvelut löytyvät etelästä 4 km:n päässä Tikkakosken taajamasta (6 km) tai Jyväskylän Kirristä (17 km) ja pohjoisessa Hirvaskankaalta (14 km).


Yrityksiä palveleva Laukaa

Ihmisen kokoisessa Laukaassa rakentamiseen tarvittavat lupa-asiat ja kaupanteko hoituvat joustavasti. Tutustu myös Laukaan omakotitonttitarjontaan sekä kouluihin ja varhaiskasvatukseen.

Karttapalvelu

Tutustu vapaisiin yritystontteihin Laukaan karttapalvelussa.

Siirry palveluun

Yritystontin hakeminen

Hae yritystonttia vapaamuotoisella hakemuksella tai hakulomakkeella.

Hakuohjeet

Lisätietoja

Ota yhteyttä, kun etsit yrityksellesi sijoittumispaikkaa:

Sanna Jylänki

Yritysasiantuntija

040 152 4922

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jarmo Toikka

Maankäyttöpäällikkö

040 353 8258

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi