Kunnanjohtaja otti avuksi robotin – soittaa 1000 yritykseen

Laukaassa on otettu robottipuhelut avuksi laajan yrittäjäkentän tavoittamiseen. Linda-robotti soittaa läpi Laukaan 1000 yritystä.

Käytännössä Linda-robotti tarkoittaa kunnanjohtaja Linda Leinosen nauhoittama puhelua, jonka robottipuhelupalvelu yrityksiin soittaa.

– Elinkeinotiimimme tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten yrittäjäjärjestöjen kanssa ja kierrämme aktiivisesti yrityksissä. Robotin avulla haluamme tehdä Laukaan kunnan yrityspalvelut entistä tutummiksi yrittäjille. Robotti auttaa meitä luomaan kontaktin myös niihin yrityksiin, jotka eivät aiemmin ole asioineet kanssamme, kertoo kunnanjohtaja Linda Leinonen.

Oikeat ihmiset soittavat robotin jälkeen

Yhteydenpitoa yrityksiin ei jätetä vain robotin varaan. –Yrityspalvelujen tiimimme soittaa henkilökohtaisesti kaikkiin yhteydenottopyynnön jättäneisiin yrityksiin, kunnanjohtaja Leinonen muistuttaa.

Laukaan kunnan yrityspalvelujen Linda-robotin soittokierros yrityksiin toteutetaan touko–kesäkuussa 2023. Soittolistalle on kerätty PRH:n yritysrekisteristä yritykset, joiden kotipaikka tai toimipaikka on Laukaa ja joiden numerot ovat tiedossa.

– Soittokierros tehdään kolmessa osassa, jotta ehdimme vastaamaan yhteydenottopyyntöihin, kertoo yritysasiantuntija Sanna Jylänki Laukaan yrityspalveluista. – Yritysten yhteystietoja jouduimme selvittämään pitkälti käsin yritysten verkkosivuilta ja muista lähteistä, sillä yritysrekistereiden tiedot ovat vajavaisia, Jylänki sanoo. –Vinkkinä sanoisinkin, että yrittäjän kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa päivittää aikoinaan PRH:een rekisteröimänsä yritykset tiedot ja kotipaikan vastaamaan nykyistä toimintaa, Jylänki sanoo.

Jos robotti-Lindan soittoa ei ala kuulua, yrittäjät voivat milloin tahansa ottaa yhteyttä Laukaan yrityspalveluihin. Robottipuhelut on tilannut Laukaan kehitysyhtiö Oy, joka on Laukaan kunnan tytäryhtiö.


Talouden tasapainottamistyön keskelläkin Laukaan kunta panostaa elinvoimatyöhön. Käynnissä ja valmisteilla on useita elinkeinojen ja yritystoiminnan kehittämishankkeita, kuten Maatilojen ja yritysten uudet yhteistyömahdollisuudet –hanke sekä Laukaa-areenan master plan –hanke, jossa MM-ralleistakin tuttua Lievestuoreella sijaitsevaa moottorirata-aluetta kehitetään monikäyttöiseksi tapahtuma-alueeksi.

Yritysalueita kehitetään ja käynnissä on muun muassa nelostien varressa lentokentän vieressä Vuorenmäessä sijaitsevan Laukaanportin yritysalueen tasaustyöt.

Lisätietoja

www.laukaanyrityspalvelut.fi

Linda Leinonen

Kunnanjohtaja

040 188 0566

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Sanna Jylänki

Yritysasiantuntija

040 152 4922

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi