Tulee tekemään MM-rallia Laukaa Areenalle 3.10.

Laukaan kunta tarjoaa paikallisille yrityksille mahdollisuuden tulla myymään ruokaa tai muita palveluja Ruuhimäen erikoiskokeet päättävälle Laukaa Areenan tapahtuma-alueelle su 3.10. maksutta.

Myyntipaikka Laukaa Areenalta maksutta

Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlarallin päätöspäivän sunnuntain 3.10. neljä erikoiskoetta ajetaan Laukaassa. Myös kilpailun näyttävä palkintojenjakotilaisuus (podium) järjestetään tänä vuonna Laukaa Areenalla, jonne Ruuhimäki 1 ja 2 -erikoiskokeet päättyvät. Yleisöllä on siis hyvä syy viihtyä Laukaan erikoiskokeilla koko päivä.

Aiempien vuosien tapaan Laukaa Areena on yleisötapahtuma-alue, jossa yleisön on mahdollista seurata Ruuhimäen erikoiskokeiden viimeiset kilometrit livenä reitin varresta ja nähdä huikeat maalihypyt. Rallia voi seurata myös tapahtuma-areenan näytöiltä. Yleisötapahtumissa myös ruoka ja virvokkeet tekevät yleensä hyvin kauppansa.

Laukaan kunta tarjoaa paikallisille yrityksille mahdollisuuden tulla myymään ruokaa tai muita palveluja Ruuhimäen erikoiskokeet päättävälle Laukaa Areenan tapahtuma-alueelle. Jos tuotat ravintolapalveluita tai haluat myydä rallifaneja kiinnostavia tuotteita, toimi nyt.

Myyntipiste Laukaa Areenalta on Laukaassa toimiville ja laukaalaisille yrityksille maksuton. Kunta tarjoaa alueelle jätehuollon, veden ja sähköt. Muut tarvittavat varusteet myyntitelttoineen yrittäjät tuovat paikalle itse.

Laukaa Areena sijaitsee Laukaanhovi-liikenneaseman takana Gradian ja Jyvässeudun ajoharjoitteluradan yhteydessä osoitteessa Ajoneuvontie 38, Lievestuore.

Tähän mennessä Laukaa Areenalle ovat tulossa myymään ruokaa ja kahveja torikahvila Mansikka Lievestuoreelta, Kangasniemen autoliiton makkara- ja kahvikojut sekä kenialaisten erikoiskahvien myyntipiste.

Kiinnostaako myyntipaikka?

Jos kiinnostuit myyntitelttapaikasta Laukaa Areenalla su 3.10. ota pikaisesti yhteyttä: heli.peltola@laukaa.fi, p. 040 620 3318.


Sunnuntain 3.10. erikoiskokeet Laukaassa

Sunnuntaina MM-rallin aloittaa EK 16, Laukaa 1 (11,75 km), joka ajetaan Laukaan Kuhaniemessä. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille kello 8.35. Toiselle erikoiskokeelle Ruuhimäki 1:lle (11,12 km) ensimmäisen auto starttaa klo 9.38 Toivakasta. Ruuhimäen erikoiskoe päättyy Laukaa Areenan tapahtuma-alueelle Laukaanhovin taakse Lievestuoreelle. Ruuhimäki ykkösen jälkeen Laukaa Areenalla on niin sanottu kevyt huolto ennen erikoiskokeiden toiseen kertaan ajamista. Ruuhimäki 2 (power stage) –erikoiskokeesta jaetaan MM-rallissa erikoispisteitä. Molemmat Ruuhimäen erikoiskokeet päättyvät Laukaa Areenan kuuluisaan hyppyriin. Suomen MM-rallin erikoiskokeen voittaja palkitaan Laukaa areenalla heti voittajna ratkettua. Power stage-erikoiskoe ja palkintojenjakoseremoniat myös välitetään television kuatta maailmanlaajuisesti.

Liikenteenohjaajat varmistavat yleisön sujuvan siirtymisen

Lievestuoreella sijaitsevan Laukaan Areenan olosuhteita on edelleen paranneltu. Pysäköintipaikkoja on tasattu ja yleisön kulkemista alueelle on helpotettu. Tänä vuonna liikenteenohjaukseen on panostettu niin, että yleisö pääsee sujuvasti sekä erikoiskokeille että sieltä pois. Liikenteenohjaajia Ruuhimäen erikoiskokeille on sekä valtatieltä 9 (Laukaanhovin risteys) ja sekä valtatieltä 13 eli Mikkelintieltä (Mikroradantie).

Tervetuloa mukaan nauttimaan suuresta urheilujuhlasta syksyiseen Laukaaseen!

Lisätietoja Laukaa Areenasta:

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Jan Viilos

Yhdyskuntatekniikan päällikkö

040 583 5320

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341 , Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi