Saraakallioiden kalliomaalaukset halutaan vierailukohteeksi

Euroopan kalliotaidepäivänä 9.10. Saraakallioiden kalliomaalauksia käsitellyt tapahtuma herätti runsaasti kiiinnostusta. Tilaisuus oli samalla Culture in Nature Laukaa -hankkeen käynnistystilaisuus.

Laukaan pääkirjastossa järjestettyyn tapahtumaan osallistui 50 ihmistä Jyvässeudulta. Saraakallion kalliomaalaukset avautuvat -tilaisuudessa kuvaaja-lääkäri Pekka Honkakoski esitteli Saraakallion kalliomaalausten kuva-aiheita kehittämänsä menetelmän avulla sanoin, kuvin ja videoin.  Honkakosken sanoin Saraakallioiden kallioseinämästä on tunnistettu yli 140 kuva-aihetta, joista paljaalla silmällä erottaa vain joitakin. Honkakosken menetelmä pystyy erottelemaan eri aikoina maalatut kuvakerrokset toisistaan ja kuvat heräävät uudella tavalla eloon.

Culture in Nature -hankkeen projektipäällikkö Lauri Jänis Laukaan kunnasta kertoi siitä, kuinka luonto- ja kulttuurikohteesta on mahdollista kehittää laajaa yleisöä kiinnostava kokonaisvaltainen elämys luontoa suojellen ja ympäristöasiat huomioiden.

-Olennaista on herättää vierailijan kiinnostus jo ennen itse vierailua, mahdollistaa elämyksellinen vierailu ja nostaa kävijän mielikuvitus lentoon paikan päällä ja jättää vierailijalle hyvä jälkimaku sekä hoitaa jälkimarkkinointi hyvin. Sen vuoksi tarvitsemmekin monien eri alojen yrittäjiä, taiteilijoita ja harrastajia luomaan yhdessä matkailijalle unohtumaton elämys, elämys, jota halutaan suositella ja joka halutaan kokea uudestaan, Jänis jatkaa.

Innostusta, ideoita ja tuotekehitystä

Tilaisuuden lopuksi osallistujilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä ja ideoita Culture in Nature -hankkeen vetäjille. Keskustelussa nousi useita huomionarvioisia ajatuksia ja yhteistyömahdollisuuksia.

-Tilaisuus ja osallistujien innostus osoitti, että Saraakallioiden kehittäminen on laukaalaisten ja monen muunkin sydämellä, Jänis pohtii. – Tilaisuuden jälkeen useampi yrittäjä ja järjestöihminen on ottanut yhteyttä ja jatkamme yhteistyötä heidän kanssaan.

Projektipäällikkö Jänis kertoo, että yrittäjien, taitelijoiden ja käsityöläisten kanssa on tarkoitus jatkaa tuotekehitystä Saraakalliot-teemasta tuotekehitystyöpajoissa, joita Culture in Nature –hanke tulee järjestämään.


Lisätietoja Culture in Nature -hanke

Culture in Nature – hankkeessa parannetaan olemassa olevien ja uusien luonto- ja kulttuurimatkailukohteiden fyysistä ja digitaalista saavutettavuutta ja kansainvälistä tunnettuutta ja  kehitetään Laukaan luonto- ja kulttuurimatkailulle tunnistettava brändi. Yritystoiminnan kehittämiseen tähtäävän hankkeen toinen tavoite on koota yhteen matkailu-, luonto-, ja kulttuurialan toimijoiden verkosto kehittämään palveluita ja tuotteita kotimaisille ja kansainvälisille vierailijoille.

Euroopan kalliotaidepäivää vietettiin 9.10. kalliomaalauskohteissa eri puolilla Eurooppaa näyttelyin ja tapahtumin, nyt ensimmäistä kertaa myös Laukaassa.

Lue lisää Culture in Nature -hankkeesta ja tule mukaan: www.laukaanyrityspalvelut.fi/culture-in-nature

Lisätietoja

Lauri Jänis

Projektipäällikkö, Culture in Nature -hanke

0406102428

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

lauri.janis@laukaa.fi

Salla Turpeinen

Vapaa-aikajohtaja

050 473 0121

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi