Euroopan kalliotaidepäivää 9.10. vietetään ensimmäistä kertaa Laukaassa

Euroopan kalliotaidepäivää 9.10. vietetään kalliomaalauskohteissa eri puolilla Eurooppaa näyttelyin ja tapahtumin, nyt ensimmäistä kertaa myös Laukaassa.

Laukaan pääkirjastossa maanantaina 9.10. klo 18.30 – 21 järjestetään tapahtuma, jossa kuvaaja-lääkäri Pekka Honkakoski esittelee Saraakallion kalliomaalausten kerrostumia ja niistä kumpuavia tarinoita sanoin, kuvin ja videoin. Tilaisuus on avoin kaikille luonnosta, kulttuurista ja kalliomaalauksista kiinnostuneille, matkailu-, elämys-, ja tapahtuma-alan yrittäjille sekä eri alojen taiteilijoille ja käsityöläisille.

Euroopan kalliotaidepäivä 9.10. tapahtuma Laukaan pääkirjastossa

Saraakallion kalliomaalaukset avautuvat – Euroopan kalliotaidepäivä 9.10. Laukaassa. Tutustu tapahtuman ohjelmaan Laukaan tapahtumakalenterissa ja tule mukaan!

Tutustu tapahtumaan

Saraakallioiden kalliomaalaukset avautuvat -tilaisuus käynnistää Culture in Nature -hankkeen. Hankkeessa parannetaan olemassa olevien ja uusien luonto- ja kulttuurimatkailukohteiden fyysistä ja digitaalista saavutettavuutta ja kansainvälistä tunnettuutta, kehitetään Laukaan luonto- ja kulttuurimatkailulle tunnistettava brändi. Yritystoiminnan kehittämiseen tähtäävän hankkeen toinen tavoite on koota yhteen matkailu-, luonto-, ja kulttuurialan toimijoiden verkostoa kehittämään tuote- ja palveluvalikoimaa kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille.


Euroopan kalliotaidepäivänä 9.10.2023 kalliomaalauskohteissa eri puolilla Eurooppaa järjestetään tapahtumia. Saraakallion kalliomaalaukset kuuluvat Prehistoric Rock Art Trails -verkostoon (PRAT-CARP), joka on yksi Euroopan kulttuurireiteistä. Euroopan kalliotaideverkostoon on hyväksytty noin 40 kohdetta eri puolilta Eurooppaa. Lue lisää European Day of Rock Art – päivästä Euroopan neuvoston kulttuureitit-sivustolta.

Lisätietoja

Lauri Jänis

Projektipäällikkö, Culture in Nature -hanke

0406102428

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

lauri.janis@laukaa.fi

Heli Peltola

Viestintäpäällikkö

040 620 3318

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi