Kunta ilman yhteisöllistä työtilaa on niin kuin pilvinen päivä

Kunta ilman yhteisöllistä työtilaa on niin kuin pilvinen päivä

Ei välttämättä Aleksis Kiven ajoista saakka, mutta jo jonkin aikaa Laukaassa ja laukaalaisilla yrittäjillä on ollut tarve yhteisölliselle työtilalle.

yritystankkamo kuva

On odotettu ja toivottu paikkaa, jossa yrittäjä voi tehdä työtään, mutta ehkä yhdessä toisten kanssa. Kohdata, saada vertaistukea, kouluttautua ja osallistua virkistäviin hetkiin. Paikka, johon yrittäjät ja heidän sidosryhmänsä voivat kokoontua, jakaa osaamistaan, luoda uutta ja innostua.

Ja kohta tämä on mahdollista! Nimittäin piakkoin Laukaan kirkonkylälle, osoitteeseen Laukaantie 12, avautuu Laukaan Yritystankkaamo. Yhteisöllisessä työtilassa eli Yritystankkaamossa järjestetään tilaisuuksia, koulutussarjoja, tapahtumia, mahdollistetaan, omatoimista etätyöskentelyä ja samalla toimien paikkana, jossa kokoontua yhteen. Laukaan Yritystankkaamo-hanke syntyy aikaan, jolloin lähiseudulla toimii jo samankaltaisia, alueellisia yhteisötyötiloja – siispä sähköiset terveiset Jämsän Tehtaalle, Pihtiputaan Hubteekkiin, Äänekosken ÄäneHubille ja Viitasaaren Lennättimeen!

Miten tämä kaikki oikein onnistuu?

Laukaan kunta on saanut Keski-Suomen liitolta kahden vuoden (1.9.2023 – 15.8.2025) hankerahoituksen. Hankkeen keskiössä on laukaalaisten yrittäjien ja samalla koko seutukunnan työllisyys, hyvinvointi, yhteistyö ja resilienssi. Käsite resilienssi näkyy vahvasti TE24 –uudistuksessa (vai 2025;). Resilienssi tarkoittaa muutoskyvykkyyttä – kykyä löytää vaikeassakin tilanteessa uusia, vaihtoehtoisia, kenties kokeilemattomia reittejä, ehkä valoakin. Siksi Laukaan Yritystankkaamo!

Toimin hankkeen projektipäällikkönä ja lisäkseni samalla osastolla ja osittain samassa salissakin ponnistavat osa-aikaisesti hankeasiantuntija Reijo Himanen (20%), yritysasiantuntija Sanna Jylänki (30%) sekä Oulun yliopiston Kerttu Saalasti –instituutin tutkija ja valmentaja Santeri Halonen (50%).

Yritystankkaamo –tila otti varaslähdön ja oli auki ns. retkivarustuksella Yrittäjien päivänä 5.9.2023. Nyt kalustetilaukset ovat lähteneet matkaan ja odotamme innolla, että pääsemme kutsumaan teidät avajaispäivään.

Laitahan myös Tankkaamon somekanavat Facebook ja Instagram seurantaan!

Toivon, että näemme sinut silloin tai pian sen jälkeen!

#uusiutuvaaenergiaa

Marko Kämäräinen

Heimopäällikkö/projektipäällikkö

040 357 7117

Yritystankkaamo / Laukaantie 12
41340, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Marko Kämäräinen Heimopäällikkö

Viimeisimmät kirjoitukset

12.04.2024 | Sanna Jylänki
Mitä Laukaan Kehitysyhtiö tekee?
18.03.2024 | Vierailija
Täsmävalmennuksella osaava työntekijä – onnistuisiko?
12.02.2024 | Sanna Jylänki
Elinvoiman mittari: Kuntabarometri!