Koolla on väliä

Koolla on merkitystä, samoin sijainnilla. Elinkeinojohtaja Teemu pohtii Laukaan vahvuuksia yritysten sijoittumiskohteena.

Aloitin Laukaan kunnan ensimmäisenä elinkeinojohtajana elokuussa 2020. Laukaa ja monet alueen yritykset olivat minulle jo työhistoriani kautta tuttuja. Tämä on helpottanut ja nopeuttanut perehtymistä sekä asioihin tarttumista. Ensimmäiset 10 kuukautta ovat tätä blogia kirjoittaessani takana, eikä harmita yhtään. Siirtymiseni julkishallintoon oli sekä itselleni että verkostolleni yllätys. Pidin tätä tehtävää kuitenkin mielenkiintoisena sekä haasteellisena. Molemmat arvioni osuivat oikeaan.

Laukaan vahvuuksia ovat ehdottomasti sijainti sekä koko. Muitakin vahvuuksia toden totta on, mutta nyt keskityn näihin kahteen mainittuun. Keskeinen sijainti Suomen kartalle sekä Jyväskylän vieressä antavat meille mahdollisuuden toimia esimerkiksi logistiikka-alan toimijoiden porttina eri puolelle Suomea. Tämän on hyvin todistanut uusimman yritysalueemme eli Laukaanportin (Vuorenmäki, Jyväskylän lentoaseman vieressä) herättämä kiinnostus. Kesäkuussa 2021 ensimmäiset tontit alueella on jo luovutettu ja Lidlin jakelukeskus saa odotettuja naapureita. Odotan malttamattomana, että pääsemme julkaisemaan näihin hankkeisiin liittyviä uusia uutisia. Laukaanportti sijaitsee huippupaikalla, aivan uuden nelostien varrella, Jyväskylän lentoaseman eritasoliittymän kohdalla. Erinomaiset liikenneyhteydet ovat selkeä Laukaanportin valttikortti.

Toinen tässä yhteydessä esille nostamani Laukaan vahvuus on koko. Meillä on riittävät resurssit maankäyttö- ja kaavoitustiimissä sekä lupa-asioissa. Pystymme toimimaan monia, isompia kuntia nopeammin sekä joustavammin. Tästä hyvänä esimerkkinä keväällä 2021 julkaisemamme uutinen Rautatyö Kröger Oy:n sijoittumisesta Laukaan Sorajyvän yritysalueelle. Toimitusjohtaja Harri Kröger kertoi tontti ja lupa-asioiden sujuneet erittäin nopeasti sekä mallikkaasti. Tästä pidämme kiinni myös jatkossa.

Tavoitteeni on kirjoittaa näitä lyhyitä kuulumisia tai katsauksia säännöllisesti. Toiveeni on, että seuraavaa blogikirjoituksessa voin esitellä ylpeänä muita edistysaskelia Laukaan kunnan elinkeinotoimen kehittämisessä. Tässä vaiheessa kehun hyvää yhteistyötä paikallisten toimijoiden ja yrittäjien sekä yritysten kanssa. Monet asiat ratkeavat yhteistyössä.

Teemu Pinomäki Elinkeinojohtaja