Laukaanportista lyhyt matka kaikkialle Suomeen

Laukaanportin yritysalue sijaitsee Jyväskylän lentoaseman vieressä, uuden valtatie 4:n liittymien välittömässä läheisyydessä. Laukaanportin alueella toimii jo Lidlin Keski-Suomen jakelukeskus. Yritystontteja hyvällä sijainnilla löytyy pienemmillekin yrityksille.

Tyhjä moottoritie odottaa avaamista.

Parhaiten Laukaanportista tunnetaan Lidlin Keski-Suomen jakelukeskus, jossa käy toistasataa rekkaa vuorokaudessa. Laukaanportin nimi on muuten monelle vielä tuntematon. Alue sopii hyvin logistiikan, matkustajaliikenteen ja teollisuuden yrityksille. Nelostien eritasoliittymät lentoasemalle ovat aivan vieressä ja Laukaanportista on helppo lähteä raskaallakin kalustolla pohjoiseen tai etelään.

Infra valmiina, näkyvyys Nelostielle

Laukaanportin yritysalueen markkinointi käynnistyi viime kesänä ja kaksi tonttia on jo päästy luovuttamaan.

Alueella on 8,2 ha vapaata tonttimaata. Kadut on asfaltoitu ja vesi- sekä viemäriverkosto on valmis. Alueella on myös kattavat kevyen liikenteen väylät. Kaavoitus ja infra tehtiin alkuvaiheessa isoille yrityksille. Tulevaisuudessa Laukaanporttiin voi sijoittua pienempiäkin yrityksiä, joille suurkortteleista on mahdollista lohkoa sopivia tontteja.

Asemakaava sallii kaksikerroksisen rakentamisen. Osa tonteista sijaitsee niin, että yrityksen pylonin tai mainostornin saa näkymään hyvin Nelostielle.

Laukaanportin yritysalue sijaitsee Jyväskylän lentoaseman vieressä Nelostien varressa.

Laukaanportti laajenee

Laukaan kunta on ostanut Nelostien ja sen rinnakkaistien välistä useita hehtaareja raakamaata, jonka kaavoitus käynnistyy lähiaikoina. Maa-alueen sijainti on erinomainen, ja lisäksi alue on erittäin tasaista, mikä helpottaa raskaan liikenteen ajoa talvikeleillä.

Nelostien parantaminen Jyväskylän Kirri-Tikkakoski ja Laukaan Vehniän välillä alkoi vuonna 2019. Moottoritien rakentaminen on edennyt suunniteltua nopeammin ja näillä näkymin liikenne siirtyy rinnakkaistieltä uudelle Nelostielle jo ensi kesänä 2022.

Sopivasti muskeleita

Yritysten näkymät ja toimintaedellytykset Jyvässeudulla ovat hyvät. Positiivinen suunta näkyy myös meillä Laukaassa ja yritystonttien kysyntä on kasvanut.  On tärkeää, että meillä on jatkuvasti tarjottavana hyviä yritystontteja. Kunnan elinvoiman kannalta on elinehto, että meillä on vireitä yrityksiä ja työpaikkoja.

Me Laukaan yrityspalveluissa tarjoamme apua yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen sekä yritysten sijoittumiseen yhdessä kumppaniverkoston kuten Jykian kanssa.

Laukaa on lähes 19 000 asukkaalla sopivan kokoinen paikka. Koon puolesta meiltä löytyy mukavasti muskeleita, mutta toisaalta pystymme toimimaan joustavasti. Asiat ratkeavat yhteistyöllä. Yritystonttiasioissa voi huoletta soittaa suoraan minulle. Pääsen tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla tonttia näyttämään. Tsekkaa yhteystiedot täältä.


Juttu on muokattu Keski-Suomen Yritysmaailma -lehden 3/2021 artikkelista. Lue koko artikkeli.

Teemu Pinomäki Elinkeinojohtaja

Viimeisimmät kirjoitukset

12.04.2024 | Sanna Jylänki
Mitä Laukaan Kehitysyhtiö tekee?
18.03.2024 | Vierailija
Täsmävalmennuksella osaava työntekijä – onnistuisiko?
12.02.2024 | Sanna Jylänki
Elinvoiman mittari: Kuntabarometri!