Culture In Nature -hanke

Luonto- ja kulttuurikohteet matkailuliiketoiminnaksi Culture in Nature Laukaa –hankkeessa

Culture in Nature -hankekokonaissuuden tavoitteena on, että Laukaan mittava potentiaali kulttuuri- ja luontomatkailun kohdealueena voidaan jatkossa hyödyntää täysipainoisesti matkailuliiketoiminnassa.

Hankkeen toimenpiteet  ja tulokset

Culture in Nature Laukaa -hankkeessa parannetaan olemassa olevien ja uusien luonto- ja kulttuurimatkailukohteiden fyysistä ja digitaalista saavutettavuutta ja kansainvälistä tunnettuutta ja kehitetään Laukaan luonto- ja kulttuurimatkailulle tunnistettavaa brändiä. Yritystoiminnan kehittämiseen tähtäävän hankkeessa kootaan yhteen matkailu-, luonto-, ja kulttuurialan toimijoiden verkostoa kehittämään tuote- ja palveluvalikoimaa kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille.

Hankkeen myötä Laukaan luonto- ja kulttuurimatkailukohteet tulevat paremmin myös kuntalaisten ja muiden käyttäjien saataville.

Hankeaika ja hankebudjetti

Hankkeen kesto on 2,5 vuotta ajalla 1.9.2023 – 28.2.2026. Hankkeen kustannusarvio on 245 342 €. Hankkeen toteuttaa Laukaan kunnan vapaa-aikapalvelut yhteistyössä yrityspalveluiden, yhdyskuntateknisten palvelujen ja Visit Jyväskylä Regionin kanssa.

Saraakallion laituri ja opastuskeskus –investointihanke

Culture in Nature Laukaa –hankkeen yhteydessä toteutetaan Saraakallion laituri ja opastuskeskus –investointihanke. Hankkeessa toteutetaan katselulaituri-investointi kansainvälisesti tunnetun, Euroopan neuvoston Prehistoric Rock Art Trails –verkostoon (PRAT-CARP) kuuluvan Saraakallion edustalle sekä Laukaan satamaan sijoitettava opastuskeskus.

Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa Saraakallion kestävä ja turvallinen käyttö matkailu- ja virkistyskäytössä sekä lisätä kohteen tunnettuutta. Hanke on osa Culture in Nature Laukaa –hankekokonaisuutta ja on sen ensimmäinen toteutettava investointi. Rakennusajankohdaksi on suunniteltu kesää 2024 ja kustannusarvio on 75 110 €.

Hankkeen toteuttaa Laukaan kunnan yhdyskuntatekniset palvelut.

Keski-Suomen liitto on myöntänyt molemmille hankkeille tukea Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).

Lisätietoja

Lauri Jänis

Projektipäällikkö, Culture in Nature -hanke

0406102428

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41340, Laukaa

lauri.janis@laukaa.fi

Salla Turpeinen

Vapaa-aikajohtaja

050 473 0121

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

Reijo Himanen

Hankeasiantuntija

040 183 5042

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi