Sisällöntuotantoharjoittelija

Sisällöntuotantoharjoittelija

Hei!

Olen Henna Jylänki, 2. vuoden liiketoiminnan opiskelija Gradiasta, vuoden päästä minusta tulee merkonomi. Minä olen Laukaan kunnassa TOP-harjoittelussa huhtikuusta kesäkuun alkuun tekemässä sisällöntuotantoa ja markkinoinnin harjoittelua. Halusin tulla harjoitteluun julkiselle sektorille, koska olen aiemmin ollut harjoitteluissa kaupoissa. Minua kiinnosti myös nähdä, mitä äitini yritysasiantuntija Sanna Jylänki tekee työkseen.

Alkuun kun tulin tänne, etsin robottipuheluun yritysten puhelinnumeroita (mikä oli minusta kivaa, vaikka vähän pitkästyttäväkin välillä) ja samalla julkaisin ensimmäiset TikTok-videot. Sitten puolessa välin harjoittelua kaivelin mediayhteystietoja ulkoista viestintää varten, tein myös Canvalla pari kuvaa Instagramiin ja vähän lisää videoita someen. TOP-jakson loppupuolella kirjoitin tätä blogia ja tein taas lisää videoita sekä kasasin näyttömateriaalia tutkintooni työnohella. Olen myös etsinyt valmiiksi Excel-tiedostoon vinkkejä ja ideoita somettamiseen Sannalle ja hänen tiimilleen jatkoon.

Harjoitteluni alussa kunnalle avattiin TikTok-tili nimellä ’’Laukaan kunta’’– menehän seuraamaan! Sinne olen tehnyt erilaisia videoita kuntaan liittyen kuten esimerkiksi ’’Kuinka monta vuotta Laukaa täyttää?’’ ja ’’Parasta Laukaassa?’’ sekä muita hassuja videoita vaikkapa Käärijästä! Lisäksi olen samalla tehnyt Instagramiin ja TikTokiin kuvia ja videopätkiä Canvalla. Jos joku ei tiedä mikä on Canva, niin minä voin kertoa: Se on suunnitteluohjelma, jolla voi suunnitella oman yrityksen markkinointiaineistoa. Esimerkiksi tehdä esitteen tai vaikkapa oman käyntikortin. Sovelluksen voi myös ladata omaan puhelimeen ilmaiseksi. Käykää kokoilemassa.

Miten tämä TOP-jakso eroaa edelliseen jaksoon?

Olin syksyllä TOP-jaksolla Seppälän K-Citymarketissa käyttötavarapuolella. Siellä täytin ja siivosin hyllyjä, tilasin lisää tuotteita, purin vaatteita pusseista/laatikoista, vein roskia ja lisäksi kasailin rullakoita. Näissä tehtävissä oli enemmän seisomista ja kävelemistä eri puolilla kauppaa, kun taas täällä kunnassa tehdään enemmän töitä koneen ääressä ja välillä asiakastapaamisissa sekä tapahtumissa. Molemmissa oli ihan mukavaa, mutta kaupanpuoli on enemmän minun juttuni. TOP-jakson aikanahan onkin tarkoitus kokeilla erilaisia tehtäviä ja selvittää, mikä on itselleni paras. Kiitos Laukaan kunnan elinkeinotiimille ohjauksesta ja opastuksesta TOP-harjoittelun aikana!

Haluan vielä toivottaa kaikille hyvää ja lämmintä kesälomaa!

Henna Jylänki, Gradia Jyväskylä

vieraskynä
Vierailija

Viimeisimmät kirjoitukset

12.04.2024 | Sanna Jylänki
Mitä Laukaan Kehitysyhtiö tekee?
18.03.2024 | Vierailija
Täsmävalmennuksella osaava työntekijä – onnistuisiko?
12.02.2024 | Sanna Jylänki
Elinvoiman mittari: Kuntabarometri!