Keski-Suomen moottoriurheilukeskus (Laukaa-areenan master plan -hanke)

Lievestuoreella Laukaassa sijaitseva moottoriurheilukeskus soveltuu monenlaisiin tapahtumiin.

Tutustu Keski-Suomen moottoriurheilukeskuksen kehittämissuunnitelmaan


Keski-Suomen moottoriurheilukeskuksen kehittämissuunnitelma valmistui

Ysitien varressa Laukaan Lievestuoreella sijaitseva moottorirata ja tapahtuma-alue sai nimeksi Keski-Suomen moottoriurheilukeskus. Moottoriurheilukeskuksen

Lue uutinen

Hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet

Laukaan kunta toteutti Laukaa-areenan master plan -hankkeen, jossa laadittiin suunnitelma, master plan, Laukaan Lievestuoreella sijaitsevan moottoriurheilualueen kehittämiseksi monikäyttöiseksi tapahtuma-alueeksi. Prosessissa useita eri nimiä kantavalle alueelle nimeksi muodostettiin Keski-Suomen moottoriurheilukeskus.

Hankkeen tavoitteena on, että alueen kehittyminen kasvattaa tapahtumaliiketoiminnan voluumia ja liikevaihtoa, vähentää ympäristöhaittoja, edistää vihreää siirtymää ja digiloikkaa, parantaa palvelujen saavutettavuutta, lisää yhteisöllisyyttä, mahdollistaa osaamisen kehittymisen sekä tuo rahaa paikallis- ja aluetalouteen.

Hankkeen tuloksena muodostuu yhteinen, alueen vahvuuksiin ja realistisiin tulevaisuuden skenaarioihin perustuva kehittämissuunnitelma, master plan, joka luo suuntaviivat alueen kehittämiseksi jatkossa. Suunniteltu toimintakonsepti ja brändi tekevät alueesta houkuttelevan niin tapahtumajärjestäjien, uusien vuokralaisten, alueen palveluntuottajien, palvelujen käyttäjien kuin lajiharrastajien ja lähiseudun asukkaidenkin näkökulmasta.

Hankkeen aikana järjestettiin avoin kysely alueen kehittämisestä kiinnostuneille, toimijahaastatteluja, kaksi kaikille avointa työpajaa sekä hankkeen päättyessä master planin ja Keski-Suomen moottoriurheilukeskuksen esittelytilaisuus.

Hankeaika ja hankebudjetti

Hankkeen toteutusaika on 1.11.2022 – 30.11.2023.

Hankkeen kustannusarvio on 77 539 €.

Hankkeen toteuttajat ja rahoitus

Hankkeen toteuttaja on Laukaan kunta, joka on saanut rahoitusta hankkeeseen Keski-Suomen liitosta (AKKE-rahoitus).

Lisätietoja

Reijo Himanen

Hankeasiantuntija

040 183 5042

Kuntala Väistö, Laukaantie 14, PL 6
41341, Laukaa

etunimi.sukunimi@laukaa.fi